Pressmeddelande

De båda mätkonsultföretagen Scior Geomanagement och tyska intermetric GmbH har ingått ett strategiskt partnerskap på den Svenska marknaden. Företagen som samarbetat under 10 år inom området monitorering (sättnings- och deformationsmätningar) utvecklar nu samarbetet med tjänsteerbjudanden inom monitorering till byggföretag, fastighetsägare och offentliga beställare.

Partnerskapet innefattar även kompetensutveckling av Sciors medarbetare, där merparten av de anställda genomgått en teknisk grundutbildning inom området monitorering.

Scior och intermetric arbetar idag tillsammans med monitorering på bland annat projekt Slussen i Stockholm och projekt Hisingsbron i Göteborg. Ett stort antal totalstationer och GNSS-mottagare som i intermetrics mjukvaruplattform iGM.NET mäter (var 15:e minut), beräknar och presenterar eventuella rörelser på befintliga och nya byggnader.

– ”Jag är mycket glad över det utökade samarbetet med intermetric, där vi ser många nya spännande möjligheter tillsammans. Att i realtid kunna få information om rörelser och deformationer på byggnader har ett högt värde, och kommer i en allt högre grad bidra till en tryggare arbetsmiljö, och minska risken för personskador och skador på byggnader”, säger Krister Arnaryd, VD för Scior Geomanagement.

 

– Att bygga säkert blir allt viktigare eftersom byggprojekt allt mer påverkar befintlig infrastruktur i tätbefolkade områden. Monitorering är det enda sättet för projektledaren att få kontroll över sina sättningar och deformationer. I stället för att reparera skador som uppkommer kan hen förhindra skador när hen får rätt information i tid. Jag är säker på att vårt förbättrade samarbete gör det möjligt att utrusta fler byggprojekt med denna hållbara teknik, säger Ulrich Völter, VD för intermetric GmbH

Strategiskt partnerskap påskrivet. Krister Arnaryd  till vänster och Ulrich Völter till höger.

Kontaktuppgifter för mer information

VD Scior Geomanagement, Krister Arnaryd, telefon: 0768-81 09 25

E-post: Krister.arnaryd@scior.se

 

CEO intermetric GmbH, Ulrich Völter, telefon: +49 (711) 780039-2

E-post: Ulrich.Voelter@intermetric.de

 

Om Scior Geomanagement

Scior Geomanagement är ett mätkonsultföretag med lång erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Företaget har idag 37 medarbetare och erbjuder tjänster inom mätningsteknik, beställarstöd till aktörer i alla storlekar av bygg- och anläggningsprojekt samt uppbyggnad och underhåll av geodetisk infrastruktur. Scior har kontor i Sundsvall, Gävle, Stockholm och Göteborg.

Om Intermetric

Intermetric är med över 50 års erfarenhet, ett av Europas främsta företag inom monitorering och mätning. Företaget har över 150 medarbetare och erbjuder tjänster och flexibla kundanpassade mjukvarulösningar till kunder i hela världen.